Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), ως εταίρος του έργου Erasmus+: “Εθνικές Αρχές για την Μαθητεία – Oι Επιχειρήσεις ως Βιώσιμοι Εταίροι για την Μαθητεία σε Ελλάδα και Κύπρο”, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία Διακρατικό Θεματικό Εργαστήριο στις εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 16/02/2017. Αντικείμενο του συγκεκριμένου Θεματικού Εργαστηρίου ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και η διαβούλευση επί των δυνατοτήτων περαιτέρω αξιοποίησης τους, μετά την λήξη του έργου, από φορείς και πέραν του εταιρικού σχήματος (π.χ. δικτύωση και μεταφορά τεχνογνωσία και καλών πρακτικών σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, πέραν αυτών που συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα, σε τοπικό / περιφερειακό / εθνικό / διακρατικό επίπεδο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και στελέχη των Επαγγελματικών Σχολών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ), του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝΕ ΓΣΕΕΕ), του Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), του Κέντρου Παραγωγικότητας της Κύπρου (ΚΕΠΑ), του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (BiBB), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θέρμης, του Ελληνοκυπριακού Δικτύου Επιμελητηρίων, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.
Το κύριο συμπέρασμα του Θεματικού Εργαστηρίου είναι η αναντίρρητη ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της μαθητείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, με την ουσιαστική και αναβαθμισμένη ενεργοποίηση και εμπλοκή των επιχειρήσεων, και ιδιαιτέρως των πολύ μικρών, μέσα από την λειτουργία Τοπικών ή Περιφερειακών Συμπράξεων Μαθητείας. Στην κατεύθυνση αυτή, η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του συγκεκριμένου έργου θα είναι πολύ χρήσιμη και επωφελής για την επιτυχή αναβάθμιση του Θεσμού της Μαθητείας σε Ελλάδα και Κύπρο.
Σχετικά αρχεία:
|